Expositie 2022

Lieve allemaal,

Wat is het allermooiste?

Natuurlijk zijn jullie dat! Vooral als je helemaal jezelf bent. In dit thema heb ik het afgelopen half jaar een nieuwe serie portretten gemaakt. Een serie waarin ik samen met de modellen nieuwe terreinen heb verkend. Een selectie uit deze portretten is te zien in de expositie: Beyoutiful in de Kunstgarage aan de IJssel. In totaal zijn er meer dan 25 unieke werken te zien.

De kunstgarage heeft voor deze expositie een make-over gekregen om te zorgen voor een optimale beleving.

Jullie zijn van harte uitgenodigd om de expositie te bekijken.

Tot eind juni is de kunstgarage op vrijdag en zaterdag van 13:00 tot 17:00u open (m.u.v. 17 en 18 juni). Het adres is Panoven 23 in IJsselstein.

Tot snel!
Marieke

————————————————————————

1 september 2021 stond er een mooi artikel in het Zenderstreeknieuws over de Kunstgarage, geschreven door Karin Doornbos:

Kom jezelf tegen in de Kunstgarage van Marieke Gaymans

IJSSELSTEIN • Een leegstaande oude garage met zicht op de Hollandse IJssel. De ideale plek voor een expositieruimte, dacht fotograaf Marieke Gaymans. En meer dan dat.

Met hulp van vrienden en familie transformeerde Marieke Gaymans de grote kale ruimte tot een interactieve werkplaats waar naast de verrassende fotografie van Gaymans, veel te zien en vooral te beleven is. “Een echte doe-ruimte”, aldus de fotograaf. De Kunstgarage aan de Panoven 23, opent zijn deuren voor publiek op 3, 4 en 5 september en is vervolgens ieder weekend in september en daarna op afspraak te bezoeken.

Labyrint

Bij binnenkomst wordt je blik meteen gevangen door een enorm labyrint op de betonnen vloer. Het geometrische patroon is door Marieke zelf aangebracht. “Ik heb me laten inspireren door een labyrint in de Kathedraal van Chartres, in de buurt van Parijs”. De pelgrims moesten daar vroeger op blote voeten het labyrint volgen tot aan het midden en vandaar uit via dezelfde weg weer terug lopen. “Een vorm van meditatie”, legt ze uit. Ook in de Kunstgarage kan de bezoeker in de voetsporen van de pelgrims treden. Het begin van een bijzonder bezoek. Marieke heeft de ruimte tijdelijk in bruikleen gekregen. “Anti-kraak eigenlijk.” Met de belofte er iets moois van te maken kan ze in ieder geval tot het eind van het jaar blijven zitten. Daarna krijgt de plek een andere bestemming.

Om het hele artikel te lezen klik hier

Tot snel, Marieke