Contact

Stilzitten is niets voor kunstenaar en fotograaf Marieke Gaymans (1975). Met haar creatieve en nieuwsgierige geest is ze meer dan zomaar een fotograaf. Haar interesse in de psychologie van de mens kenmerkt haar bijzondere portretten. De fotografie van Gaymans fascineert, verwondert en nodigt uit tot verder kijken. ‘Wat zit er achter de oppervlakte?’ Onbewuste beïnvloeding en dualiteit staan centraal in haar werk. Niets is wat het lijkt.

Gezamenlijk proces
Naast haar vrije werk, maakt ze kunstportretten in opdracht. Door haar inlevingsvermogen en pedagogische achtergrond weet ze kunstzinnige en pure portretten te maken, in het bijzonder van kinderen en (jong)volwassenen. Het gezamenlijk proces is hierbij essentieel. Haar doel is om de geportretteerde in zijn of haar kracht te zetten. Zelf zegt ze hierover: ‘Voor mij ontstaat perfectie als mijn gevoel als fotograaf gevangen wordt in het beeld dat ik samen met de geportretteerde maak. Hierbij is de ultieme voldoening als ook het model verrast wordt door het resultaat.’ Een foto is voor Gaymans geslaagd als het model zichzelf herkent, verrast is en trots is op het resultaat.

Expositie in de kunstgarage
Marieke Gaymans blijft zichzelf ontwikkelen en vernieuwen. Naast het bedenken en inrichten van expositieruimte en atelier ‘de Kunstgarage’ in IJsselstein, maakte ze een fotoserie over jongeren tijdens de lockdown, en produceerde ze twee fotoboeken. ‘Inside out’ (2020) en ‘Wie ben ik?’ (2021). In beide boeken staat haar kenmerkende fotografie centraal. En ze is nog lang niet klaar.


Wil je ook door Marieke gefotografeerd worden, of gewoon een kijkje nemen in haar studio?

Email: fotomariekeg@gmail.com
Mobiel: 06 39573583