Contact

Marieke Gaymans (1975) is beeldend kunstenaar met de nadruk op fotografie.

Geïnspireerd door filosofie en psychologie creëert Marieke Gaymans beelden die emoties gevoelens en gedachtes weerspiegelen. Haar creatieve en nieuwsgierige geest gaat verder dan alleen fotografie. Interesse in de ontwikkeling van de mens, kenmerkt haar werk. Marieke’s kunst fascineert, verwondert en nodigt u uit om verder te kijken naar wat er zich achter de oppervlakte bevindt. Onbewuste beïnvloeding, identiteit en gelaagdheid staan centraal in haar werk, niets is zoals het lijkt.

In deze tijd, waarin social media een grote rol speelt in ons leven, wordt onze identiteit en interactie met anderen sterk beïnvloed. Wat is werkelijkheid, wat is bedrog en welke spiegels houden wij onszelf voor?
Marieke Gaymans verbeeldt in deze expositie haar visie op deze levensvragen door middel van mixed media, optische illusies en levensgrote kunstportretten.Gezamenlijk proces
Naast haar vrije werk, maakt ze kunstportretten in opdracht. Door haar inlevingsvermogen en pedagogische achtergrond weet ze kunstzinnige en pure portretten te maken, in het bijzonder van kinderen en (jong)volwassenen. Het gezamenlijk proces is hierbij essentieel. Haar doel is om de geportretteerde in zijn of haar kracht te zetten. Zelf zegt ze hierover: ‘Voor mij ontstaat perfectie als mijn gevoel als fotograaf gevangen wordt in het beeld dat ik samen met de geportretteerde maak. Hierbij is de ultieme voldoening als ook het model verrast wordt door het resultaat.’ Een foto is voor Gaymans geslaagd als het model zichzelf herkent, verrast is en trots is op het resultaat.


Wil je ook door Marieke gefotografeerd worden, of gewoon een kijkje nemen in haar galerie-atelier?

Email: fotomariekeg@gmail.com
Mobiel: 06 39573583